Класически таратор с краставици

Тараторът е класическо българско ястие, идеално за горещите летни дни. С нашите свежи краставици Росела, той става още по-вкусен и освежаващ.
рецепта за класически български таратор

За приготвянето му ще са ви необходими:

  • 2 средно големи краставици Росела
  • 500 мл кисело мляко
  • 2-3 скилидки чесън
  • копър
  • орехи
  • сол
  • студена вода.

  1. Нарежете краставиците на дребно, счукайте чесъна и ги смесете с киселото мляко.
  2. Добавете ситно нарязан копър, счукани орехи и сол на вкус.
  3. Разредете със студена вода до желаната гъстота.
  4. Оставете тaратора да се охлади в хладилника за поне 30 минути преди сервиране.

Насладете се на този лесен и здравословен летен деликатес!

Споделете:

Facebook
Twitter
Pinterest

Още публикации

Сравнение-сортове-краставици-Гергана-Сандра-Крокодилки-Тести-Кинг-Cervello-RZ-Boncanale-RZ-Росела

Сравнение на сортове краставици: Гергана, Сандра, Крокодилки и Тести Кинг срещу Cervello RZ и Boncanale RZ от Росела АД

В статията ще представим креативно и образно сравнение между различни сортове краставици, които ще дефилират като истински звезди на подиума. Ще видите как всеки сорт демонстрира своите силни страни в четири ключови категории: дизайн, устойчивост, кулинарен чар и технологични иновации. Традиционните български фаворити Гергана, Сандра, Крокодилки и Тести Кинг ще се изправят срещу модерните хибриди Cervello RZ и Boncanale RZ от Росела АД в оспорвана битка за престижния „зелен трофей“. Пригответе се за едно природно ревю в света на тези удивителни зеленчуци, които без преувеличение можем да наречем „зелените диаманти“ на българската градина.

Прочетете