Класически таратор с краставици

Тараторът е класическо българско ястие, идеално за горещите летни дни. С нашите свежи краставици Росела, той става още по-вкусен и освежаващ.
рецепта за класически български таратор

За приготвянето му ще са ви необходими:

  • 2 средно големи краставици Росела
  • 500 мл кисело мляко
  • 2-3 скилидки чесън
  • копър
  • орехи
  • сол
  • студена вода.

  1. Нарежете краставиците на дребно, счукайте чесъна и ги смесете с киселото мляко.
  2. Добавете ситно нарязан копър, счукани орехи и сол на вкус.
  3. Разредете със студена вода до желаната гъстота.
  4. Оставете тaратора да се охлади в хладилника за поне 30 минути преди сервиране.

Насладете се на този лесен и здравословен летен деликатес!

Споделете:

Facebook
Twitter
Pinterest

Още публикации